Információk a Magyar Honlapról

A "Magyar Honlap" Magyarország legrégebbi (idôben legelsô) WWW szolgáltatása az Interneten. 1994 februárjában keletkezett a Budapesti Mûszaki Egyetem Folyamatszabályozási Tanszékén (ma Irányítástechnika és Informatika Tanszék) azzal a céllal, hogy egy helyen gyûjtse a magyar Internet szolgáltatásokra mutató hivatkozásokat, és ugródeszkaként szolgálva megkönnyítse a navigálást a hálózaton. Igaz, abban az idôben még nem üzemelt túl sok magyar WWW szerver (összesen kettô) de gopher, FTP és más szolgáltatásokat már szép számmal lehetett találni. Azóta persze a WWW szerverek elszaporodtak, a Magyar Honlap oldalai pedig megteltek sok száz hivatkozással.

A Magyar Honlap - a statisztikák szerint - mindmáig az egyik legforgalmasabb magyarországi Web hely.

A Magyar Honlapot Apache Web szerver szolgáltatja, amely UNIX operációs rendszerû számítógépen fut.

A Magyar Honlap oldalait nem "optimalizáltuk" egyetlen böngészôhöz sem, megtekintéséhez nem ajánlunk sem ilyen-olyan felbontást, sem ennyi-annyi színû megjelenítôt. (A Magyar Honlap mégis szép...) Az egyetlen szempontunk az, hogy a szolgáltatás mindenki számára elérhetô és jól használható legyen.

Úgy hisszük, célunkat elértük. Kedves Internet szörfözô! Használd nyugodtan a kedvenc böngészôprogramodat a kedvenc számítógépeden a Magyar Honlap olvasásához! Reméljük, sok örömöd lesz benne. (Ha esetleg mégis valamilyen hibára bukkansz, kérjük, írd meg a www@fsz.bme.hu címre.)

Best viewed with any browser


Magyar Honlap Gen.: 1998