A Parádi Mátra látványosságai
jelvényszerző túramozgalom


A túramozgalom három fokozatú és a fokozatok csak egymás után teljesíthetők. A teljesítés túranemei: gyalogos és kerékpáros.

Feltételei: A teljesítéshez legalább két gyalogos vagy kerékpáros túrán kell részt venni, és egy-egy gyalogtúrán legalább 10, kerékpártúrán legalább 30 km-t kell teljesíteni. Egy-egy fokozat teljesítéséhez a következő várak, fürdők, természeti ritkaságok és kiállítások közül egyet-egyet kell felkeresni. Célszerű tehát a túrákat úgy szervezni, hogy az alábbi látványosságok egy részét érintsék alkalmanként. A Parádsasvári Üveggyár meglátogatása, valamint a Felső-Tarjánkai és/vagy Várbükki Erdészház felkeresése bármelyiket pótolhatja.

Várak:

Fürdők:

Természeti ritkaságok:

Kiállítások:

A teljesítés igazolása: Az érintési pontokon, illetve közelükben történt bélyegzéssel vagy fényképezéssel lehetséges. A teljesítés igazolása történhet egyénileg vagy csoportosan is túrajelentésen, üres papíron, vagy levelezőlapon. Az igazolásokon fel kell tüntetni a résztvevők nevét és zületési évét, lakcímét. Az igazolás egy példánya a túramozgalom szervezőinél marad. Ennek hiányában az iskola táborának gondnoka is igazolhatja a teljesítést, ha a teljesítés a táborból indulva történik.

A teljesítés elismerése: Az erre a célra készült háromfokozatú kitűzők egyikének átadásával (megküldésével). A következő fokozat teljesítésekor a korábbi teljesítése(ek) igazolását be kell mutatni! A kitűzők más-más színű feliratozással - a fokozatoknak megfelelően készültek. A kitűzők ára (1998-ban): 100,- Ft/db

A túra szervezői: Szent-Györgyi Albert Gyakorlóiskola. Eger, Bartók B. tér 4. 3300. Telefon/fax : (36) 413-742

Eger, 1998. december. 31.Jelvényszerző túramozgalmak
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja