Felsőfokú, ezüstjelvényes gyalogos túravezetői tanfolyam kiírása

A Túravezető Oktatók Sportegyesülete felsőfokú, ezüstjelvényes gyalogos túravezetői tanfolyamot hirdet. A tanfolyamot legalább 15 fő jelentkező esetén indítjuk!

A tanfolyam 2000. január 18-tól május 23-ig tart. A tanfolyam elméleti előadásainak helye: Kalmár László Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest II. Jurányi u. 1.

A felsőfokú tanfolyam a középfokú tanfolyammal egyidőben kerül megrendezésre. A mindkét tanfolyam tematikájában szereplő előadásokat összevontan tartjuk, ezért a középfokú tanfolyam előadásainak látogatása ajánlott, főleg azok számára, akik korábban szerezték meg a középfokú (bronz) képesítést. A felsőfokú képzés a középfokú tanfolyam legújabb ismeretanyagaira épít, kibővítve azt.

Az összevont előadások keddi, a kiegészítő előadások csütörtöki napokon 1700-kor kezdődnek. Időtartamuk három óra.

A megnyitó és az első foglalkozás 2000. január 18-án, kedden lesz.

A gyakorlati túrák rendje:

  1. április 1. szombat,
  2. április 2. vasárnap,
  3. április 15. szombat, (éjszakai)
  4. május 6-7. (két napos)

Elméleti vizsga: 2000. május 11. csütörtök, gyakorlati vizsga: 2000. május 20-21. szombat, vasárnap.

A vizsgabizonyítványok átadása 2000. május 23-án lesz a tanteremben.

A gyakorlati túrákon a megjelenés kötelező, felmentést a tanfolyam vezetősége csak indokolt esetben ad. Igazolatlan mulasztás a tanfolyamról való kizárást vonja maga után.

A tanfolyamra való jelentkezés feltételei:

  1. bronzjelvényes túravezetői képesítés,
  2. legalább 3 éves túravezetői gyakorlat,
  3. MTSz és természetbarát szakosztályi tagság,
  4. a jelentkezési határidőig betöltött 20. életév,
  5. szakosztályi javaslat.

A tanfolyamra való jelentkezés csak a kitöltött szabvány jelenkezési nyomtatvány leadásával történhet. A nyomtatvány beszerezhető a Túravezető Oktatók SE ügyeleti napjain, hétfőn a Budapest, V. ker. Curia u. 3. 11/2 emelet 2. szobában (a Budapesti Természetbarát Sportszövetségnél), illetve csütörtökön 16-18 óra között az Erzsébetvárosi Sportcsarnokban (Budapest VII. Százház u. 9-23. emeleti klubszoba). A kitöltött jelentkezési lapok ugyanitt leadhatók. A tanfolyamra jelentkezés utolsó napja: 2000. január 31. A tanfolyammal kapcsolatosan felvilágosítást a (20) 955-5751 mobil telefonszámon adunk.

Az előadásokra és gyakorlatokra íróeszközt, jegyzetfüzetet, tájolót, a Budai hegység és a Pilis-Visegrádi hegység turistatérképeit a hallgatónak kell hoznia.

A tanfolyam vezetője: Almásy Valéria vizsgabiztos.

A tanfolyam szakmai titkára: Háncs Péter vizsgabiztos.

A tanfolyam gazdasági titkára: Marsovszky Miklósné túravezető.

A tanfolyam önköltséges, a befizetendő díj 8200.-Ft, mely tartalmazza a tandíjat, a könyvek, a jegyzetek és a túravezetői jelvény árát, valamint a táborozási költséget. A részvételi díjat az első előadási napon, a helyszínen kell készpénzben befizetni. A befizetésről számlát adunk.

Eredményes vizsgát kíván a tanfolyam vezetősége!


Részletes kiírások
Túravezető Oktatók Sportegyesülete
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja